Problémy po hibernaci počítače

Řešení případných problémů s programem iTV, nahlášení nedostupného televizního programu apod.
slunce58

Problémy po hibernaci počí­tače

Příspěvekod slunce58 » úte 02 srpen, 2011 18:59

Win7, aktualizované iTV.
Po hibernaci trvá poměrně dlouho, než se iTV vzpamatuje (včetně miniaplikace na ploše). Ukazuje se dost dlouho původní­ program před hibernací­. Naví­c velmi často i poté, co se načte systémový čas, bývají­ často data neíºplná (většinou pomůže až kompletní­ přenačtení­ dat). Také se v nedávné době stávalo, že po hibernaci iTV přestal fungovat (to se zde již řešilo, autor nemá W7). Bylo by asi dobré, kdyby byla možnost nastavit kontrolu systémového času v nastavení­ programu (např. co 30 s).

admin
Site Admin
Příspěvky: 1625
Registrován: úte 04 prosinec, 2007 12:41

Příspěvekod admin » stř 03 srpen, 2011 10:03

To je divne ze to nejde, cas se tam kontrolujte kazdych 10 sekund takze by se i to okno na plose melo maximalne za 10 sekund zmenit, to same pri zmene dne se znovu nacitaji chybejici data, nevim proc to nejde, jeste se na to podivam, tu hibernaci do druheho dne jsem nikdy nezkousel.

slunce58

Příspěvekod slunce58 » stř 03 srpen, 2011 19:32

Hibernace v 1 dni je bez problémů. Tam to funguje opravdu do 10 sec.
Problém je vždy při hibernaci na druhý den.

admin
Site Admin
Příspěvky: 1625
Registrován: úte 04 prosinec, 2007 12:41

Příspěvekod admin » čtv 04 srpen, 2011 7:30

Opravil jsem tam par chyb co jsem nasel, chyba tam byla kdyz by se ten pocitac probral po dvou dnech tak se to nejspis zaseklo, dnes bude nova verze tak uvidime jestli se to zlepsi.

slunce58

Příspěvekod slunce58 » sob 06 srpen, 2011 12:47

Takže postřehy po dvou dnech hibernace:
Po hibernaci v další­m dni se
1. Nezobrazila vůbec miniaplikace na ploše
2. Po levém tl. myši: Právě běží­ - pátek 5.8. 13:12 (správný čas), Žádné pořady v seznamu
3. Po zobrazení­ Právě běží­ - zobrazuje pořady v čase, kdy byla provedena hibernace. Jako by neznal systémový čas, který ovšem dobře zobrazuje v záhlaví­ menu (pr. tl. myši). Na tl. Odpoledne se zobrazí­ všechna data správně. Prostě zde nezná správný čas.
4. Po restartu aplikace si načí­tala několik minut data, ale nezobrazila se opět miniaplikace na ploše. V nastavení­ se totiž miniaplikace sama odškrtla - deaktivovala. Po zapnutí­ se opět zobrazuje. Proč se sama deaktivovala ???

admin
Site Admin
Příspěvky: 1625
Registrován: úte 04 prosinec, 2007 12:41

Příspěvekod admin » pon 08 srpen, 2011 11:27

Je to divne a nevim proc to dela, ma jeste nekdo stejny problem?

KamilZ

Příspěvekod KamilZ » ned 21 srpen, 2011 20:00

Mě se po hibernaci běžně stává, že se zobrazí­ (asi) jen free stanice. Když kliknu do systray pravým tlačí­tkem, tak vidí­m v seznamu všechny stanice. Musí­m aplikaci ukončit a znovu spustit. Aplikace pak začne stahovat aktualizace programů, takže je několik minut nepoužitelná :-(
To se stahování­m je větší­ problém - už zase mám aplikaci cca 10 minut nepří­stupnou s hlášení­m, že probí­há nahrávání­ dat stanic. A to jsem se cca před hodinou dí­val na program a fungovalo to.

admin
Site Admin
Příspěvky: 1625
Registrován: úte 04 prosinec, 2007 12:41

Příspěvekod admin » pon 22 srpen, 2011 19:28

Koukal jsem na to a vubec ta hibernace je naka divna, vubec mi treba po probuzeni nesel zvuk ve Windows a musel jsem restartovat pocitac. iTV normalne bezelo, tak nevim.

KamilZ

Příspěvekod KamilZ » pon 22 srpen, 2011 19:37

Mohu se zeptat, proč není­ aplikace pří­stupná, když stahuje data? Někdy to jsou minuty, až desí­tky (rychlostí­ připojení­ to není­, nemám žádný zázrak, ale 5 MBit by mělo na rychlé stažení­ stačit) a je otrava čekat, až se aplikace uvolní­. Včera večer to bylo kritické, čekal jsem snad 20 minut.
Kdyby šlo dát alespoň malé upozornění­ do systray, že aktualizace byla dokončena, abych pořád nemusel zkoušet klikat.

admin
Site Admin
Příspěvky: 1625
Registrován: úte 04 prosinec, 2007 12:41

Příspěvekod admin » pon 22 srpen, 2011 21:19

Udelam aby se ty chybejici data stahovala na pozadi, jinak se kouknete do Prehledu udalosti a hlaseni co vlastne tak dlouho nacita, jestli tam neni nejaky problem a nacita treba neco co uz ma byt nactene z drivejska, jinak neni mozne aby to tak dlouho trvalo, pokud tedy nemate vybrano prilis mnoho stanic.

KamilZ

Příspěvekod KamilZ » úte 23 srpen, 2011 8:10

Načí­tání­ na pozadí­ by bylo super. Stanic mám asi 30, mrknu na ten log. Ještě bych se zeptal - hromadí­ se mi soubory se "starými dny". Čistí­ si aplikace data nějak sama?

admin
Site Admin
Příspěvky: 1625
Registrován: úte 04 prosinec, 2007 12:41

Příspěvekod admin » úte 23 srpen, 2011 13:19

Mazou se po 30ti dnech. Ono to stahovani trva protoze vetsina stanic se stahuje z rozdilnych serveru vcetne obrazku a nekde i popisu a nekde jsou i pauzy kvuli tomu ze servery nedovoluji vice pristupu na tu samou stranku v urcitem case apod.

KamilZ

Příspěvekod KamilZ » pon 29 srpen, 2011 8:29

Včera jsem to sledoval. Časový průběh byl následují­cí­:
- TV program aktuální­, vše bylo načteno do 2011-09-10, byl jsem do 15:00 připojen na internet, nic se nestahovalo a vše fungovalo
- jel jsem vlakem do Prahy, když jsem spustil iTV. Zobrazilo se pouze pár stanic (proč? - je to schválně, aby to bez internetu nešlo použí­vat?) a samozřejmě se nic nestahovalo, nebyl jsem připojen
- v 19:10 jsem zapnul počí­tač už připojený na internet a začaly se stahovat aktualizace. Ještě v 20:30 se stále stahovaly aktualizace a program tudí­ž nebyl použitelný :-(, pak jsem vypnul PC. Zají­mavé bylo, že se zřejmě stahovaly znovu všechna data, postupně se v logu pro stanice zobrazovalo "Načí­tám data 28.8.2011", pak 29,30 apod.

admin
Site Admin
Příspěvky: 1625
Registrován: úte 04 prosinec, 2007 12:41

Příspěvekod admin » pon 29 srpen, 2011 8:32

Vypada to ze je problem v systemu, ze se nejaka data neukladaji, zkuste nastavit adresari s iTV nejaka vyssi prava pro zapis apod., neco tam proste nefunguje.

Ja i kdyz pustim iTV po tydnu, dohraje si jenom to co mu chybi, co uz jednou bylo nahrano se znova nenacita.

A nebo mne jeste napadlo, smazat soubor itv.cfg a nastavit program znovu, treba je problem nekde v nastaveni.

KamilZ

Příspěvekod KamilZ » pon 29 srpen, 2011 8:34

Dobrý den,

v právech to není­. Když iTV spustí­m opakovaně při aktivní­m připojení­ na i-net, tak se také nic nedohrává. Ta situace zřejmě nastane pouze tehdy, když spustí­m iTV bez připojení­ na internet, zobrazí­ se jen pár stanic, a pak ho spustí­m znovu s aktivní­m připojení­m.


Zpět na „Problémy s programem iTV“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti