Prohlížení programu v okně

Řešení případných problémů s programem iTV, nahlášení nedostupného televizního programu apod.
jis
Příspěvky: 483
Registrován: ned 13 duben, 2008 0:33

Prohlí­Å¾ení­ programu v okně

Příspěvekod jis » sob 02 únor, 2013 18:13

Často využí­vám svůj externí­ monitor s rozlišení­m 1680x1050 otočený na výšku, tedy s ší­řkou obrazu 1050. Prohlí­žení­ programu v okně se tomuto rozlišení­ přizpůsobí­ v pohodě avšak s touto chybou:
Obrázek
Vpravo nahoře se nepřizpůsobí­ ší­řka pole v němž se zobrazuje nápověda k ovládání­ a popisy pořadů.
Používám program iTV od roku 2008

admin
Site Admin
Příspěvky: 1619
Registrován: úte 04 prosinec, 2007 12:41

Příspěvekod admin » ned 03 únor, 2013 23:18

Ona je tam totiz nastavena minimalni sirka toho okna s popisem a mene uz se nezmensi. Tak nevim jestli to brat jako chybu nebo ne.

jis
Příspěvky: 483
Registrován: ned 13 duben, 2008 0:33

Příspěvekod jis » pon 04 únor, 2013 0:48

mvysata píše:Ona je tam totiz nastavena minimalni sirka toho okna s popisem a mene uz se nezmensi.
Přesně to jsem měl na mysli :).
mvysata píše:Tak nevim jestli to brat jako chybu nebo ne.
Pokud to bude v požadavcí­ch na běh programu iTV napsáno, že vyžaduje rozlišení­ monitoru na ší­řku např. minimálně 1280, pak to chyba nebude, ale nikde jsem tyto minimální­ požadavky nenašel. Tak se zeptám jinak.

Není­ škoda, že se tí­mto omezuje plnohodnotné využití­ programu na monitorech s nižší­m rozlišení­m? Neměl by být program iTV schopný přizpůsobit se i dosud dost běžnému rozlišení­ 1024 na ší­řku? V mém pří­padě jsem narazil na omezení­ již při rozlišení­ na ší­řku 1050. Dosud jsem s tí­m neměl problém na notebooku s rozlišení­m 1400x1050, ale ten mi bohužel odešel do věčných lovišť. Takže nyní­ program iTV použí­vám na monitoru s rozlišení­m 1050x1680. Není­ pří­liš praktické ho přetáčet do horizontální­ polohy jen kvůli iTV ;).
Používám program iTV od roku 2008

jis
Příspěvky: 483
Registrován: ned 13 duben, 2008 0:33

Re: Prohlí­Å¾ení­ programu v okně

Příspěvekod jis » pon 29 prosinec, 2014 16:49

Využiji existují­cí­ vlákno, abych reportoval jednu otravnou chybu, která mě zlobí­ už hodně dlouho.
Týká se zobrazení­ v okně, viz obrázek v první­m pří­spěvku, jedná se mi o pole, kde je nahoře vpravo zobrazen popis ovládání­. Do stejného pole, kde je popis ovládání­, se při pohybu kurzoru dynamicky zobrazují­ popisy k pořadům pod kurzorem.

Tak a teď tu chybu: Často se mi stává, že se v tomto poli zobrazí­ popis íºplně jiného pořadu z jiného kanálu, než který je právě pod kurzorem. S tí­m nepochybně souvisí­ i další­ chyba, když kliknu na pořad kolečkem, vyhledá se mi v prohlí­žeči mí­sto tohoto pořadu v ČSFD pořad íºplně jiný.

Chybu způsobuje to, že po každém posouvání­ obsahu okna velmi dlouho trvá, než na tuto změnu pole s popisem zareaguje, takže třeba zmáčknu 2x (shift right) + enter, abych se posunul na večerní­ pořady v 3. sadě kanálů a okamžitě najedu kurzorem na vybraný pořad a je tam jiný popis, ten správný mi to nabí­dne až za několik sekund.

Pomohlo by zrychlit reakci toho pole a zároveň také poskytnout nějakou konfirmaci, že od teď už pole poskytuje aktuální­ popisy. Třeba tak, že započetí­m posouvání­ obsahu okna by se to pole vysví­tilo nějakou ošklivou barvou, která by signalizovala, že se obsah teprve připravuje, jakmile by po skončení­ posouvání­ ten paralelní­ proces doběhl, barva by se změnila na normální­. Hlavně je špatně, že to vůbec poskytuje předchozí­ informace, které platily před zahájení­m posouvání­ obsahu okna i po ukončení­ posouvání­. Kdyby to těch několik sekund alespoň nenabí­zelo nic, dokud se program nezorientuje, co vlastně zobrazuje.

Pokud někdo namí­tne, že mám asi pomalý počí­tač, tak je sice starý, ale není­ íºplně pomalý (W7):
Processor Intel(R) Pentium(R) D CPU 3.40GHz, 3400 Mhz, 2 Core(s), 2 Logical Processor(s)
Installed Physical Memory (RAM) 3,00 GB

Zato já jsem v ovládání­ iTV z klávesnice velmi rychlý a proto s tí­mto polem stále bojuji :)
Používám program iTV od roku 2008

jis
Příspěvky: 483
Registrován: ned 13 duben, 2008 0:33

Re: Prohlí­Å¾ení­ programu v okně

Příspěvekod jis » pon 05 leden, 2015 14:54

Doplňuji: Ten problém nebude jen o tom, že se pole nestí­há aktualizovat, ale občas se prostě ukazuje něco jiného trvale. Vypozoroval jsem, že pak pomůže se přepnout pomocí­ alt-tab do jiného okna a zase zpět, aby se pole zaktualizovalo.
Používám program iTV od roku 2008

admin
Site Admin
Příspěvky: 1619
Registrován: úte 04 prosinec, 2007 12:41

Re: Prohlí­Å¾ení­ programu v okně

Příspěvekod admin » pát 09 leden, 2015 14:48

Udělal jsem tam pár změn tak to zkuste a dejte vědět, jinak se to aktualizuje až při pohybu myši

jis
Příspěvky: 483
Registrován: ned 13 duben, 2008 0:33

Re: Prohlí­Å¾ení­ programu v okně

Příspěvekod jis » pát 09 leden, 2015 16:32

Určitě to budu sledovat a vyzkouší­m to v neděli nebo v pondělí­ a dám vědět. Dí­ky moc za rychlou reakci.
Používám program iTV od roku 2008

jis
Příspěvky: 483
Registrován: ned 13 duben, 2008 0:33

Re: Prohlí­Å¾ení­ programu v okně

Příspěvekod jis » pon 12 leden, 2015 13:53

Tak bohužel beze změny k lepší­mu. Naštěstí­ můj workaround, přepnutí­ pomocí­ alt-tab do jiného okna a zase zpět, pole s popisem zaktualizuje. Zlobí­ mě to jak ve W7, tak ve W8.1.
Používám program iTV od roku 2008

admin
Site Admin
Příspěvky: 1619
Registrován: úte 04 prosinec, 2007 12:41

Re: Prohlí­Å¾ení­ programu v okně

Příspěvekod admin » pon 12 leden, 2015 15:05

To je divne. Melo by se to aktualizovat samo pri pohybu mysi

jis
Příspěvky: 483
Registrován: ned 13 duben, 2008 0:33

Re: Prohlí­Å¾ení­ programu v okně

Příspěvekod jis » pon 12 leden, 2015 16:56

Ono se to pole aktualizuje při pohybu myši po různých pořadech, ale zobrazují­ se tam popisy k jiným pořadům, to je ten problém. A pozor, ne vždy to zlobí­, ale když označuji vybrané pořady k upozornění­ na týden dopředu, tak se mi to stane několikrát, jak prochází­m postupně těch sedm dní­.
Používám program iTV od roku 2008

jis
Příspěvky: 483
Registrován: ned 13 duben, 2008 0:33

Re: Prohlí­Å¾ení­ programu v okně

Příspěvekod jis » pon 19 leden, 2015 11:50

jis píše:Tak bohužel beze změny k lepší­mu. Naštěstí­ můj workaround, přepnutí­ pomocí­ alt-tab do jiného okna a zase zpět, pole s popisem zaktualizuje. Zlobí­ mě to jak ve W7, tak ve W8.1.
Další­ workaround je 2x zmáčknout Windows-D (na chví­li odkrýt desktop).
Používám program iTV od roku 2008

jis
Příspěvky: 483
Registrován: ned 13 duben, 2008 0:33

Re: Prohlí­Å¾ení­ programu v okně

Příspěvekod jis » čtv 05 únor, 2015 16:55

Zlobí­ to hlavně, když se posouvám pomocí­ shift-left nebo shift-right na další­ kanály, pak se tvrdoší­jně zobrazují­ popisy z prvotně zobrazených kanálů.
Používám program iTV od roku 2008

admin
Site Admin
Příspěvky: 1619
Registrován: úte 04 prosinec, 2007 12:41

Re: Prohlí­Å¾ení­ programu v okně

Příspěvekod admin » čtv 05 únor, 2015 19:14

Protoze se to aktualizuje pouze pri pohybu mysi,ja se na to jeste podivam

jis
Příspěvky: 483
Registrován: ned 13 duben, 2008 0:33

Re: Prohlí­Å¾ení­ programu v okně

Příspěvekod jis » čtv 05 únor, 2015 21:48

admin píše:ja se na to jeste podivam
Dí­ky
admin píše:Protoze se to aktualizuje pouze pri pohybu mysi
No vida, tí­m se to vysvětluje, když program umožňuje posuv v okně realizovat i pomocí­ klávesnice.
Používám program iTV od roku 2008

admin
Site Admin
Příspěvky: 1619
Registrován: úte 04 prosinec, 2007 12:41

Re: Prohlí­Å¾ení­ programu v okně

Příspěvekod admin » pon 23 únor, 2015 14:57

Tak zkuste novou verzi, ještě jsem tam udělal pár íºprav...


Zpět na „Problémy s programem iTV“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 3 hosti